Zenders

Brava NL Klassiek


Zenderbereik: 37.6 %

Brava NL Klassiek is een nieuwe zender die in de zomer van 2009 is gelanceerd.De programmering van Brava NL Klassiek bestaat voor een belangrijk deel uit opera's, concerten, solorecitals en documentaires van Nederlandse bodem. Daarbij staan Nederlandse solisten, ensembles en orkesten in de hoofdrol. Ook is er veel aandacht voor Nederlands talent, regionale orkesten en culturele evenementen. Daarnaast toont BravaNL opera's, concerten, balletten en documentaires van het internationale concertpodium, van de Berliner Philharmoniker tot het Mariinsky Theater. BravaNL is een reclamevrije zender.

Brava NL Klassiek is de Nederlandse SD-variant van BravaHDTV. Deze speciale Hoge Definitie-versie van Brava kan in Nederland worden ontvangen door de abonnees van CanalDigitaal, Caiway, Kabel Noord, KPN Interactieve TV, Hertzinger TV en Reggefiber. In Europa is BravaHDTV via satelliet en in verschillende landen ook via de kabel beschikbaar, alsmede Afrika.

Uitzending: 24 uur per dag
Bekende programmatitels: Clips voor Nederlands talent, Het Meesterwerk, a Night at the Opera, Carte Blanche, Classical Light, Gala Concert, Music for Worship.
Eigenaar: TV Digitaal BV (Jur Bron en Gerard Ardesch), Strengholt alsmede V1 Arts.
Doelgroep: liefhebbers van opera en klassiek
Dekking Brava NL Klassiek: analoge kabel (1 %), digitale kabel (pluspakketten 100 %), DVB-T (0%), satelliet (0 %) & IPTV.
Versie: Nederlandse versie.
Contractsituatie: Brava NL Klassiek vraagt een vergoeding voor doorgifte

 

 

Beschikbaarheid: overal

Laatst gewijzigd: 28-09-2014 14:20:51


Cijfers

Gekoppelde artikelen

Nieuws


Geadviseerde Programmaraden