Zenders

Concertzender


Zenderbereik: 15.28 %

Concertzender zendt zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag, muziek uit en is een publieke zender voor Amsterdam. De zender mag in heel Nederland worden doorgegeven. Wereldmuziek, jazz, oude en nieuwe muziek, opera en klassiek. Maar ook boeiende mengvormen en verkenningen van muzikale zijpaden.
De uitzendingen worden niet onderbroken door nieuwsberichten en reclameblokken. De gesproken toelichtingen zijn over het algemeen zo beknopt mogelijk. Het zwaartepunt ligt op concertopnames (250 per jaar), serieus/klassieke en bijzondere muziek. Alle muziekwerken worden in hun geheel uitgezonden. Doorgifte van dit publieke radiostation is niet verplicht.

Per november 2009 is Concertzender onderdeel geworden van de Amsterdamse publieke lokale omroep SALTO. Tot die tijd was Concertzender onderdeel van de landelijke publieke omroep. Concertzender is beschikbaar voor kabeldistributie

Genres: klassieke muziek, cultuur, jazz, wereldmuziek.
Doelgroep: 18 jaar en ouder Bekende programmatitels: Concertzender Live, Paleis van de Weemoed, Ochtendeditie,
Bekende presentatoren: Hans Dijkstal, Marijke Ferguson
Distributie: DVB-T (100 %, ongecodeerd), kabel analoog (10 %), kabel digitaal (surround 60 %), internet (100 %) en IPTV (indien beschikbaar).
Eigenaar: Stichting Concertzender (als onderdeel van SALTO, de publieke omroep van de hoofdstad).
Contractsituatie: Concertzender draagt zorg voor de betaling van de auteursrechten en wordt om niet doorgegeven.

Tot 1 november 2009 was Concertzender onderdeel van het landelijke publieke bestel, en is per 1 november 2009 actief als lokale publieke zender, die in heel Nederland mag worden uitgezonden.

Beschikbaarheid: overal

Laatst gewijzigd: 06-12-2010 14:36:37


Cijfers

Gekoppelde artikelen

Nieuws